Dekorálj Indonéz stílusban!

Az utóbbi időben az ismeretterjesztő csatornáknak köszönhetően az emberek egyre több különleges tájjal, kultúrával ismerkednek meg, s ez magával hozza a kultúrkörökre jellemzők terjedését is. A stílus sikerében benne van az ember elvágyódása is, a felfedezés öröme, a kalandvágy.

Dekorálj indonéz stílusban

Dekorálj indonéz stílusban

Az indonéz stílusra a kültér és a beltér összemosódása jellemző. Nyilván való, hogy a mi éghajlatunkban ez egy az egyben nem alkalmazható, de a fő irányvonalak átültethetőek. A legjobban akkor alkalmazható, ha olyan szerencsés vagy, hogy rendelkezel egy terasz kapcsolattal rendelkező helyiséggel, amelyeket ebben a stílusban dekorálsz vagy rendezel be. Így össze tudod kapcsolni a kül- és belteret.

Háló indonéz hangulattal

Bali által inspirált terasz

Bali által inspirált terasz

A stílus alapját a tömör trópusi faanyagból készült hangsúlyos árnyalatú bútorok és a világos tónusú falak kontrasztja adja meg. A bútorok alapanyagának válassz Teak, vagy teak árnyalatú tömörfát, bambuszt, vagy rattant. A helyiség színskálája legyen semleges: fehér, bézs, barna, szürke.

Hálószobák esetében kötelező a fából készült baldahinos ágy, lehelet finom világos színű textilekkel. A helyiség hangulata árasszon nyugalmat, ne használj harsány színeket.

Dekorációként alkalmazhatod az indonéz batikolt textileket, bekeretezve a falon. Az éjjeliszekrényre kerülhetnek a fából készült asztali lámpák, a komódra pedig egy Indozéz hangulatú installáció, faragott szobrokból, rusztikus tálba szórt virágszirmokból, és természetesen a trópusi növények királynőjéből az orchideából.

A nappali berendezése legyen szellős, így tudnak fókuszban maradni a különleges indonéz dekorációs tárgyak. Ülőbútornak válassz fonott rattant, a párnák vászon hatásúak legyenek. A hangulatot erősíti a szizál vagy tengerifűből szőtt szőnyeg, és a bambusz árnyékolók.

Bali Design

Bali stílusban berendezett nappali

Bali dekor

Bali design

Ha szeretnéd napjaink trendi stílusát indonéz hangulatra hangolni, akkor nem lesz nehéz dolgod, mert kiválóan illenek egymáshoz. Válassz modern bútorokat, az indonéz hangulatot pedig a kiegészítőkkel add meg.

Urban Zen Collection by Donna Karan

A tradicionális Indonéz bútorok inspirálták az Urban Zen kollekciót (Donna Karan)

Dekoráció Indonéz Batikolt textilekkel

Bali Decor

Indonéz dekorációs tárgyak

 

További ötleteket itt találsz!

 

1 comments

Vélemény, hozzászólás?