Hogyan dekorálj a fekete színnel?

A fekete mindig elegáns. Minden színhez illik. Ez így igaz, ezt az alapigazságot mindenki ismeri. Szóval hagyjuk most a hagyományos kliséket, legyünk bátrak és gondoljunk a feketére egy kicsit másként!

Forrás: http://designstyle.net/2499/color-cues/black-and-white-room 

Alkoss drámai hatást a Fekete Fehér kombinációjával!

Hozz létre ritmust fekete fehér képekkel!  Ha zavar az aszimmetria, akkor rendezd a képeket sorokba. Viszont ha szereted a játékosságot, akkor helyezd el a képeket kissé szabálytalanul. (Előtte mindenképp próbáld ki hogyan mutatnak!) Ha most csinálsz ilyent először, használj azonos méretű, színű kereteket! Haladók kísérletezhetnek különböző méretű, fajtájú keretekkel is! A világítással fokozni tudod a hatást!

Forrás: http://www.lonny.com/photos/Chair+Rail

Használd ki a Fekete Fehér színpáros ellentétes hatását! Alkalmazd a két színt váltakozva a helyiségben, ellenpontozz! Yin Yang, nő és férfi egy térben…

black & whiteForrás: www.soslakberendezes.blog.hu

Készíts egyedi keretet bútoraidnak! Használd a fekete kiemelő hatását!

El kell helyezned a könyveidet, és untat a hagyományos könyvespolc képe? Készíts neki fekete színnel pompás hátteret! (Lehet festéssel vagy fali panellel is.) A helyiségben legyen más is fekete színű, különben kilógna a színpalettából! Minden színnek legyen párja a helyiségben!

Forrás: http://fourwallsandaroof.com/2009/06/27/fuschia/

Alkoss különleges színösszeállítást!

Íme a fekete, amikor nem komoly és nem ünnepélyes. Ki hinné.. pár nőies szín, virág minta és a hangulat egyszeriben vidámmá, sőt bohókássá válik.

Forrás: http://www.indusladies.com/forums/home-decoration-and-improvement/219102-wall-color-would-you-recommend.html

Ha már a színeknél tartottunk, a fekete szereti a vöröst, mert felmelegíti, izgalmassá teszi! Válaszd a vörös színt egy bútordarabodnak (pl. kanapé, vagy fotel), így létrehozol egy izgalmas színfoltot a fekete fehér környezetben! Még jobban működik, ha a bútornak egyedi, nem mindennapi formája van!

 Forrás: http://www.aliexpress.com 

Használd a feketét egyedi mintákon!

Színek után lássuk a mintákat. Mivel nem a kényelmes megoldásokat keressük most, nézzünk egy hazánkban (sajnos) mostoha gyerekké vált mintát. ZEBRA MINTA. Ez is különleges tud lenni, ha nem túlozzuk el! Egy darab lazán a földre helyezett szőnyeg máris elevenné teszi a semleges környezetet!

 

fekete dekoráció, zebra szőnyeg

Forrás: www. thedesigndaredevil.com

Végül két hagyományos fekete dekoráció.

A fekete nyílászárók, fekete képkeretek és a fekete fehér csíkos szőnyeg adja a helyiségben a „színt”, összefogja a dekorációt. A sok-sok fehér hihetetlenül világos teret hoz létre. Én imádom az erőteljesebb színeket, de ebben az esetben nincs hiányérzetem.

Forrás: http://fourwallsandaroof.com/2009/11/01/decorating-with-black/ 

A ráadás egyszerű, de nagyszerű! Fesd le, vagy tapétázd le a polc belső részeit, a kihelyezett dekoráció rögtön el kezd élni! (Csak ne rakd tele a polcokat, mert akkor a hatás elvész. A kevesebb néha több!)

 

Forrás: http://www.benjaminmoore.com/en-us/for-your-home/color-trends-2014

 

Vélemény, hozzászólás?