Milyen szín illik a sárgához?

„Általában a szín olyan erő, mely közvetlenül hat a lélekre. A szín a billentyűzet, a szemek a kalapácsok, a lélek a zongora a húrokkal. A művész a kéz, amely játszik. Megérinti az egyik vagy másik billentyűt, és megrezegteti a lelket.”    Wassily Kandinsky

Az előző bejegyzésben olvashattál a sárga szín hatásairól, és arról hogyan tudsz a sárgával „energiákat” mozgósítani egy helyiségben. Bővebben itt olvashatsz róla. Katt ide!

Most pedig további adalék, hogy a Te kezed is művészként bánjon a színekkel… 🙂

1. Divatos színpárosítás a szürke mustár sárga. Az új Black and White-nak tartják. Így is van, hiszen a szürkének szüksége van valami melegségre, a sárgának pedig valami semlegesre, ami csendesíti.

Óvatosan kell bánni mindkét színnel, mivel a sárga nagyon feltűnő, kiemelő hatású, a szürke pedig nagyon személytelen tud lenni.

http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

Tipp a megvalósításhoz: Kombináld fehérrel, így egyikből sem kell túl nagy felületeket alkalmaznod! A szürkék közül pedig válassz meleg tónusúakat!

kollázs kataa.jpg

http://hu.pinterest.com/katajancs/collage/

Kombinálhatod feketével is, így igazán kontrasztos hatást tudsz elérni.

Yellow-Hallway2a.jpg

http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

2. Következő trendi színpárosítás a sárga lila. Ez meglehetősen bátor összeállítás, de aki kedveli a kontrasztokat és a különleges megjelenést, annak érdemes rajta elgondolkodni.

http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

3. Ha szereted az otthonos, hívogató enteriőröket, de nem szeretnél túl hagyományosat, akkor figyelmedbe ajánlom a (kakaó)barna- sárga/arany színpárosítást.

kakaó barna fal sárga dekoráció

Forrás: www.bhg.com

4. A sárga intenzitását jól tudja kiegyenlíteni a fehér is. Meleg, de mégsem harsány hatást lehet vele elérni. Egyszerre lesz napos, fénnyel teli és tágas is a helyiség.

yellowroomtrendspotting.jpg

http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

Tipp: nagy alapterületű és magas belmagasságú helyiségeknél látványos megoldást lehet létrehozni a „keretezéssel”. Foglalj keretbe díszléccel vagy stukkó léccel egy gyönyörű tapétát…

5.  Végül egy tavaszi klasszikus: sárga fehér zöld színpaletta, és egy nyári napsütéses tengerparti hangulat:

http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

Tipp a megvalósításhoz: használj pasztell árnyalatokat a sárgából és a zöldből is, így nem lesz vibráló az összhatás.

Melyik paletta áll hozzád a legközelebb? Oszd meg velünk, akár képekkel is!

lakbertanoda@gmail.com

Ha tetszett a cikk, Like-old és oszd meg barátaiddal! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?