Milyen színek illenek a kékhez?

 Fiú lesz a baba? Akkor világoskék! Többek között a „kék fiús szín” sztereotípiát romboljuk ma. Olyan képeket válogattam, ahol a kék kifejezetten nőies szerepben tűnik fel, de természetesen lesznek uniszex megoldások is…

Forrás: https://www.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

Ha már a babás témával indítottunk, akkor nézzünk először egy kék lányszobát. A világoskék rózsaszín és fehér színpárosítás lányos/nőies hangulatot tud teremteni. A világos árnyalatok, főleg fehérrel kiegészítve tágítóan hatnak a térre, a pink pedig vidámmá, élettel telivé teszi a helyiséget. Természetesen mintákkal, anyagokkal még tovább lehet fokozni ezt a hatást.

Forrás: http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

Sokszor hallottam már, hogy a kékhez nem megy a zöld. Én is láttam már sok olyan kék-zöld színösszeállítást, amire azt mondtam „Jajj!!”, de higyjétek el van olyan is, ami igazán különlegessé tesz egy helyiséget! (Főleg ha nem túlozzuk el!) A recept tulajdonképen egyszerű (kivitelezni már korántsem), találd meg azt a kéket és azt a zöldet, amelyik illik egymáshoz, + használj egy semlegesítő színt, amely kiegyensúlyozza az összhatást!

Forrás: http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

A fenti képen a kék ugyanolyan funkciót tölt be, mint az öltözködésben az ékszerek. Vezeti tekintetünket, kiemel és egyben összefogja a dekorációt.

 A kék narancs párosnál mindig bajban voltam, nem igazán tudtam lelkesedni érte. Éppen ezért nagyon örültem, amikor megtaláltam az alábbi képet. Ez az árnyalata a narancsnak hihetetlenül finommá varázsolja helyiséget, pár színfolt elegendő belőle, hogy ellensúlyozza a kék hűvösségét, nőiessé, sőt szexivé teszi a hálószobát.

Forrás: https://www.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

A kék kakaó barna paletta markáns kontraszt, mindenképp uniszex verzió. A sötét és világos árnyalatokkal jól lehet játszani, úgynevezett ritmusokat létrehozva a helyiségben.

Forrás:http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

Amennyiben lágyabb összhatást szeretnél, használd a barna világos árnyalatait. Bézs világoskék páros klasszikusnak számít.

Ismét egy nőies kék enteriőr. A kék fekete & fehér kombinációról biztos nem a nőies finomság jut eszünkbe, azonban ha egy finom pasztellkéket fehérrel és némi fekete kontraszttal alkalmazzuk, és a színeket finom ívű formákkal kombináljuk, akkor a hatás nem marad el.

Forrás: http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

Egyszerűbb megoldás, ha a kékhez csak fehéret használsz. A pasztell kék választásával lágyabb összhatást, sötétebb kékkel pedig uniszex hangulatot tudsz elérni.

Forrás: http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

Egy kis ráadás: kék vörös páros a tengerparti hangulat garantált receptje.

Forrás: http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

 

3 comments

  1. ÉkaRéka says:

    A kék és a zöld összepasszításához szeretnék hozzászólni, vagyis kérdezni. A zöldet ugyebár úgy kapjuk, hogy a kéket és a sárgát összekeverjük. Nem lehet, hogy ahhoz a zöldhöz illik a kék, amelyben több a kék, mint a sárga?

  2. Jancsó Kata says:

    Nagyon jó észrevétel! Mivel a színkörben egymáshoz közel álló árnyalatok harmonizálnak egymással!
    Kék a kékeszöldhöz, zöld a zöldeskékhez, stb.jobban passzol, mivel közelebb állnak egymáshoz keverésileg. 🙂

Vélemény, hozzászólás?