SOS Lakásmegújítás

Unod a lakásod hangulatát? Kellene valami változás? De ne kerüljön vagyonokba? Íme, egy megoldás, amivel könnyedén megújíthatod egy helyiség hangulatát!

A titok a színek tudatos összeválogatásában rejlik. Most 3 lehetőséget mutatok, amellyel egy harmonikus hangulatot tudsz otthonodban megvalósítani TE magad is.

1. lehetőség: Színek választása a színkör azonos családjából.

színkör.jpg

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy olyan színeket kell választanod, amelyek „egy családba tartoznak”, azaz a színkörben egymáshoz közel állnak. Pl. egy családba tartoznak a sárgák, narancssárgák, vörösök, mert a színkörben egymás mellett állnak. Egy másik családba tartoznak a kékek, a képen Blue, Blue Violets, Blue Greens árnyalatok. Egy másik család pl. a Pink, Mauve Pink, Mauves árnyalatok.

sárga narancs szoba.jpg

A fenti képen különböző narancssárgákat, vörösöket és a „fa” árnyalatok közül is a narancs falszínhez nagyon hasonló tónusokat alkalmaztak. Mivel a tónusok közel állnak egymáshoz, és nincsenek feltűnő kontrasztok a helyiségen belül, így a helyiség hangulata kiegyensúlyozott, harmonikus, otthonosan hívogató.

Ha tetszik az 1. lehetőség, akkor a szobádban lévő minden bútornak, textilnek (szőnyeg, kárpit, függöny, párnahuzat…) és kiegészítőnek is, a színkör ugyanazon családjába tartozó árnyalataival kell rendelkeznie.

2. lehetőség: neutrális színek alkalmazása

Ennél egyszerűbb megoldás, ha semleges színeket használsz az egész helyiségben, tehát fehéret, bézseket, világosszürkéket.

neutrális színek.jpg

Itt is érvényes a szabály, helyiségben lévő dolgoknak mind-mind semleges színűnek kell lennie. Ez a módszer egyszerűnek tűnhet, de könnyen bele eshetünk az unalmasság csapdájába.

3. lehetőség: monokróm színösszeállítás alkalmazása

Harmadik lehetőség az úgynevezett monokróm színösszeállítás alkalmazása, ez azt jelenti, hogy 1 szín köré építed fel az egész szoba berendezését.

monocrom barna.jpg

Íme egy barna és egy kék monokróm helyiség.

monochrom kék.jpg

 

 

1 comments

Vélemény, hozzászólás?