SOS Lakásmegújítás 3.

Hogyan változtassuk meg egy helyiség hangulatát színekkel? 3. rész

Unod a lakásod hangulatát? Kellene valami változás? De ne kerüljön vagyonokba? Íme, egy megoldás, amivel könnyedén megújíthatod egy helyiség hangulatát!

A titok a színek tudatos összeválogatásában rejlik! Most 3 lehetőséget mutatok, amellyel divatos, trendi hangulatot tudsz otthonodban megvalósítani TE magad is.

Először is nézzük milyen színek divatosak manapság.

A Pantone Intézet egy New Jerseyben működő cég, amely a divatszínek meghatározásában, divat diktálásában világelső. Minden évben választanak egy fő színt és hozzá egy színpalettát, ami abban az évben a divat minden szegletében meghatározó lesz.

A 2014-es év fő színe az orchidea lila (Radiant Orchid), a hozzá tartozó paletta pedig csodaszép pasztell árnyaltokból áll.

Pantone-2014(pp_w606_h350).jpg

Ha ezek az árnyalatok közül választasz, garantáltan trendi lesz az otthonod. A fenti színpárosítások segítenek a színek összeállításában is.

1. Az orchidea lilát használhatod falakon, de mivel igen intenzív árnyalat óvatosan kell hozzá színeket válogatni.

Tipp a megvalósításhoz: kombináld semleges színekkel, pl. fehérrel, vagy a Pantone-tól függetlenül divatos világosszürke árnyalatokkal, így tompíthatod az intenzitást!

Használhatod textileken is pl. ülőbútor kárpitján, vagy egyszerűen csak díszpárnákon, az orchidea lila feltűnő árnyalata rögtön a középpontba helyezi azt a lakberendezési elemet, ami viseli az árnyalatot.

A legegyszerűbb megoldás, és persze a legköltséghatékonyabb verzió, ha a kiegészítőket, tehát a dekorációt cseréled le erre az árnyalatra. Néhány díszpárna, gyertya, váza, esetleg egy új lámpa, szőnyeg igazán csodákat tud művelni egy helyiséggel!

Tipp a megvalósításhoz: a kiegészítők vadászatakor mindig legyen nálad valami minta, hogy az árnyalatot egyeztetni tudd!

 2. A finom szürke árnyalatok szintén divatosak. Mivel a szürke semleges szín, ezért tulajdonképen bármilyen neked tetsző árnyalattal kombinálhatod.

 

De ha valóban trendi színösszeállítást akarsz készíteni, akkor válaszd a szürke-pink/lila kombinációját,

vagy a szürke-mustársárga kombinációt,

esetleg a szürke-kék színösszeállítást.Mind mind igazán különlegessé teszi a helyiség hangulatát, és ezek a színpárok manapság világszerte hódítanak.

3. Harmadik és egyben utolsóként a Türkizt szeretném figyelmedbe ajánlani. A türkiz finom, sejtelmes árnyalata szenzációsan mutat a falakon is és a kiegészítőkön is. Annak ellenére, hogy hideg szín, mégis üdévé, sőt vidámmá tudja varázsolni a helyiséget.

Tipp a megvalósításhoz: kombináld fehérrel, és az eredmény valóban üdítő lesz. Ha bejön a romantikus hangulat, nem feltétlenül a habos-babosra gondolok, akkor párosítsd rózsaszínekkel, vagy korall árnyalattal, az eredmény garantáltan káprázatos lesz!

(Képek forrása: http://hu.pinterest.com/katajancs/)

A színeken kívül stílusokkal tudod még otthonodat trendivé varázsolni, de erről majd egy következő alkalommal…

Te melyik színnel tudnád otthonod elképzelni? Oszd meg velünk!

 

Vélemény, hozzászólás?