Színek jelentése: A Zöld

A természetben a zöld a növekedést és az életet jelenti. A zöldet a kék és a sárga keverékéből állítjuk elő, így egyesül benne a sárga érzelmi melegsége és a kék intellektuális hatása. A szimbolikájához a természet, a megújulás és a remény kapcsolódik legerősebben.

Forrás: http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

Minden zöld tónus regenerál, megnyugtató, kiegyensúlyozó hatású. Elősegíti a harmóniát, segít oldani a stresszt. Minden olyan helyen jótékonyan tudja kifejteni a környezetére gyakorolt hatását, ahol erősíteni szeretnénk a kikapcsolódást, az ellazulást pl. hálószobák, vagy ahol az embereknek koncentráltan kell dolgozniuk pl. iroda, dolgozó, könyvtárszoba. Többek között ezért használják a zöld színt a műtőkben is, és bármily meglepő, a klubokban is, hiszen a billiárd és póker asztalokra ugyanúgy érvényes ez a hatás…

http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

A természetre való asszociáció miatt stabilitást és állandóságot sugall, gyakran alkalmazzák nappalikban is, ahol relaxációs hatásával együtt még jobban segíti a kikapcsolódást.

http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

A nyugtató, stabilitást, állandóságot kifejező hatása miatt használhatjuk gyerek/ifjúsági szobában is, pl. ha a gyerkőcnek alvásproblémái vannak, egy zöld falszínnel, vagy dekorációval növelhetjük szobájában az állandóság és a nyugalom érzetét, és talán mi is jobban és többet alhatunk…

http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

A zöld szín regenerálja a szemet, így pozitív hatású minden olyan munkahelyen, ahol alapvetően számítógéphez kötött munka zajlik.

http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

Vélemény, hozzászólás?