2015 trendi színárnyalata

A House Beautiful magazin megkérdezett 11 Top Designert, milyen trendi árnyalatok várhatóak a 2015-ös évben. A designerek előrejelzései alapján úgy tűnik, hogy a következő év befutó árnyalata az Oliva zöld lesz.

 

(Forrás: http://www.farrow-ball.com)

Farrow and Ball: Olive No.13.

Íme egy rövid összeállítás, hogy „felkészüljünk” az árnyalatból.

Oliv zöld elnevezés alatt gyártónkként más és más tónust vásárolhatunk, ez azért jó, mert van akinek a szürkésebb, és van akinek a zöldesebb verzió tetszik. Válogathatunk ízlésünknek megfelelően.

Pár évvel ezelőtt világosabb tónusai falszínként Magyarországon is közkedveltek voltak. Fehér magasfényű bútorokkal kombinálva a modern közeget egész „természet közelivé” tudta varázsolni.

Forrás: http://www.vissbiz.com

Most a sötétebb és szürkésebb változatait prognosztizálják a designerek. Zöld árnyalatként nyugalmat közvetít, szürkébe hajlása miatt pedig kap egy semleges hatást, így háttérként is kitűnően működhet. A natúr fa bútorok például remekül mutatnak egy oliva fal előtt! A durvább, rusztikus felület manapság egyébként is divatos.

Forrás: http://www.pinterest.com/pin/193514115212624207/

Forrás: http://www.houzz.com

De jól illeszthető bármilyen naturális színhez, természetesen a bézsek és a barnák viszik az első helyet. Az alábbi képeken pedig rögtön megdőlni látszik az a sztereotípia, hogy az oliva zölddel csak a „vadász-imaget” lehet erősíteni!

Forrás: eyefordesignlfd.blogspot.com

Forrás: http://www.houzz.com

A natúr színek mellett fehérrel és feketével is egyaránt jól működik bármelyik helyiségben! Jól illeszkedik modern és klasszikus enteriőrökhöz is. Amire viszont ügyelni kell, ha a falakon akarod alkalmazni, hogy erőteljes árnyalatként szűkítően hat a helyiségre! Ezért kisebb szobákban csak kis felületeken alkalmazd (lásd fenti kép és a lenti konyhás illusztráció), nagyobb helyiségebben nagyobb felületen is mehet, de jó ha van a szobában sok-sok természetes fény (ablak), mert ez ellensúlyozza a térszűkítő hatást.

Forrás: http://yourdesignpartner.com

Forrás: eyefordesignlfd.blogspot.com

Forrás: http://hu.pinterest.com/pin/372743306630324500/

Ha tetszik az árnyalat, de nem akarsz falat festeni, dekorációs színként is alkalmazhatod. A legegyszerűbb megoldás pár díszpárnát, plédet (úgy is jönnek a hűvösebb esték..) pár mécsest és gyertyatartót beszerezni, és dekorációnk máris totálisan Update lesz.

Forrás: http://www.innovativestencils.com

 

Forrás: http://hu.pinterest.com/katajancs/decor/

 

Vélemény, hozzászólás?