Hogyan használd a barnát otthonodban?

„A barna hihetetlenül felhasználóbarát szín, és nagyon könnyű vele együtt élni.”- nyilatkozta egyszer Madeline Stuart Los Angeles-i designer az Elle Decor magazinnak.  Felhasználóbarát? Találó kifejezés a barna árnyalatokra!

 

barna szín használata

Forrás: www.elledecor.com

A legnépszerűbb szín, én Jolly Joker-nek hívom, mert bárhol bevethető. Sötétebb árnyalatai a padlón alkalmazva stabilitást, biztonság érzetet nyújtanak. Falszínként világos árnyalataival  a teret lehet tágítani, a natúr fa bútorok utánozhatatlan otthonosságot hoznak be egy helyiségbe, dekorációs színként pedig gyakorlatilag bármelyik színhez passzol, ha jól komponáljuk meg a tónusokat!

Forrás: http://hu.pinterest.com/katajancs/dress-your-roomshelyiseg-oltozteto/

1. A modern lakberendezés kedveli a barna monokróm színösszeállítást. Ez azt jelenti, hogy a helyiségben csak a barna különböző árnyalatait használjuk. Te is könnyen elkészítheted,  csak arra ügyelj, hogy a végén ne legyen unalmas, egysíkú hangulat, mert ez a sok barnánál nagyon könnyen előfordulhat!

Forrás: http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

 

2. Népszerű színösszeállítást kapsz, ha 1-2 sötét tónusú barnát a fehérrel kombinálod. Ezzel a kontrasztos játékkal viszonylag egyszerűen fel tudod dobni a helyiség hangulatát, és el is tudod kerülni az unalmasság csapdáját. Jól működik hagyományos, és modern, minimalista környezetben is.

Forrás: http://room-ideas.com/living-room-ideas

 

 Forrás: http://www.home-designing.com

2. Kisebb méretű a hálószobád? Válassz falszínnek világos árnyalatokat (beige, creme, latte, csontszín), ezzel tágítani tudod a helyiséget, és egyben otthonos, barátságos légkört tudsz kialakítani. A világosbarna mellé válassz egy dekorációs színt, ez köszönjön vissza a függönyökön, az ágytakarón, a díszpárnákon, szőnyegen!

 Forrás: http://viewhometrends.com/minimalist-and-simple-bedroom-design-for-small-place/bright-pink-color-gentle-bedroom-design-ideas/

3. Ha csak dekoráció színeként szeretnéd használni, akkor válaszd a sötét tónusait, így kiemelni, és terelni tudod a belépő tekintetét a hangsúlyos részletek felé!

Forrás: http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

 

Forrás: http://el-libro-de-un-vampiro.blogspot.hu/2014/03/cream-and-coral-living-room.html

4. Az üllőbútorok kárpit színének választásánál a semleges barna árnyalatok mindig tuti megoldások, mivel nem igen tudsz vele mellé nyúlni. (A nagyon bizonytalanoknak a beige a megnyugtató választás!) De hogyan tovább? A semlegességet törd meg valamilyen dekorációs színnel, és ezek a színek jelenjenek meg a helyiségben valahol máshol is pl. szőnyegen, függöny színeiben, dekorációs tárgyakon!

színek barna

Forrás: www.homeportfolio.com

5. Végül egy kis inspiráció, hogyan mutat a barna különböző színösszeállításokban:

 

barna-sárga, arany: feltűnő, friss atmoszféra

Forrás: http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

 

 

Barna- lila kombináció

Forrás: http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

barna türkiz:

barna türkiz hogyan használd a barnátForrás: http://hu.pinterest.com/katajancs/world-of-colour/

barna-zöld az abszolút természetközeli hangulat

Forrás: http://dwellingsdesign.wordpress.com/page/2/

Vélemény, hozzászólás?