A tökéletes első benyomás -előszoba berendezés

A bejárat tartozzon az házhoz vagy lakáshoz, minden esetben elválasztja a külvilágot a személyes terünktől. Sajnos a legtöbb előszoba igen csak szűkösre van szabva, mégis igen sok igénynek kell megfelelnie, mindazok mellett, hogy barátságosnak, hívogatónak, rendezettnek és persze esztétikusnak is kell lennie, hiszen egy vendég számára ez az első benyomás életterünkről és végeredményben rólunk is! Ebben a cikkben arra keressük a választ, mit kell tudnia egy előszobának, hogy az „első benyomás” tökéletes legyen…

Előszoba berendezése

Mindennek megvan a helye a stílusos tárolókban

Kép forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/entryway/

1. Könnyen tisztítható burkolatok

Mivel az előszoba piszok-zsilipként is működik, ezért fontos, hogy olyan burkolatokat válasszunk, amelyeket könnyen tudunk tisztán tartani. Elsősorban hideg burkolatok jöhetnek szóba, de természetesen ez nem zárja ki, hogy az otthonosság érdekében egy könnyen tisztítható szőnyeget is bevállaljunk. Ám a burkolat stílusában mindenképp illeszkedjen a lakás többi részéhez, így a belépő vendég ízléses ízelítőt kap otthonunkról…

Előszoba burkolat

Stílusos belépő, könnyen tisztítható burkolattal

Kép forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/entryway/

2. Tárolás, tárolás és még több tárolás….

Az előszoba legfontosabb funkciója a tárolás. Különböző tároló bútorok közül választhatunk,  ám mielőtt fizetnél érte, gondold végig, mennyire felel meg valóban az igényeidnek. Hányan fogják használni, mennyi kabátot, cipőt, sálat, sapkát stb. akarsz benne folyamatosan tárolni…. Próbáld megtalálni a rendelkezésre álló helyhez és igényeidhez, a maximálisan kihasználható tároló bútort. Érdemes rászánni az időt és energiát, különben folyamatos helyhiánnyal fogsz küzdeni, az pedig rendetlenséget szül, ami annak a bizonyos pozitív első benyomásnak nem igazán használ…

A beépített zárt tárolók rengeteg mindent tudnak elrejteni, a dolgok mégis könnyen hozzáférhetők maradnak.

Előszoba tároló bútor

Kis helyen az ötletek segítenek a stílusos tárolást megoldani.

Képek forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/entryway/

Ha nagy a család és sok a folyamatosan használt holmi, érdemes valamilyen beépített tárolóban gondolkodni. Nyitott vagy zárt verzió? Ez csak tőled függ! Ha szereted mindig rendben látni a dolgokat, a zárt, vagy elsősorban zárt verziót ajánlom.

3. Szűkös alapterületre mindent tudó bútorok kellenek!

Akkor tudod hatékonyan kihasználni a teret, ha ugyanazon az alapterületen minél több dolog tárolását tudod megoldani. Ebben segítenek az úgynevezett többfunkciós bútorok. Ilyenek pl. az okosan megtervezett kombinált előszoba falak, amelyek egyesítik a fogast, a cipők és kiegészítők tárolását, az ülőbútort, sőt még a tükröt és adott esetben a világítást is tartalmazzák.

kombinált előszoba bútor

A kombinált előszoba bútorokkal viszonylag kis helyen lehet rengeteg minden tárolását megoldani.

előszoba bútor

A jól megtervezett előszoba bútor tartalmaz minden szükséges részletet.

Képek forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/entryway/

Használd a teret függőlegesen! A mennyezettől a padlózatig rengeteg hely van tárolásra! Mielőtt belefogsz az előszoba berendezésébe, azt is tervezd meg mit hol akarsz majd tárolni, ez segít a megfelelő darabok kiválasztásában.

A felső tárolók jól pakolhatók, és nem zsúfolják tele a teret.

Kép forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/entryway/

4. Legyen minden kéznél! -a kényelemi faktor

Amennyiben van lehetőségünk az alapterület szempontjából, gondoljunk a kényelmi szempontokra is. Egy szék, pad, vagy valamilyen  ülő alkalmatosság nagy segítség a kis gyerekes családoknak, az idősebbeknek, és szimpla kényelmi faktor mindenki más számára. De miért ne kényeztetnénk magunkat, ha a hely adott?! Nem esne jól egy átdolgozott munkanap után kényelmesen levenni a cipőnket…

Egy tükör valamilyen lepakoló felülettel szintén a kényelmünket szolgálja, hiszen ha minden kéznél van az elindulásnál, időt és energiát spórolhatunk magunknak. Egyszóval a berendezésnél gondold végig az elindulás és a megérkezés szokásait, rituáléit, azt hogy mire van szükséged , és azt is hogyan tehetnéd még kényelmesebbé számodra.

előszoba berendezése, dekorációja

Stílus és kényelem jól megfér egymás mellett…

Kép forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/entryway/

5. Ne csak hasznos, de szép is legyen!

A bútorok stílusban legyenek összhangban a lakás többi részével. Az előszoba hangulata szintén illeszkedjen a többi helyiséghez, legyen az egész része. A belépő vendégek kapjanak ízelítőt az otthonunkból.  A dekorációval otthonossá, esztétikussá tehetünk minden helyiséget. Az előszoba elsősorban funkcionális helyiség, de ez nem azt jelenti, hogy száműznünk kell a finom részleteket. Tény, hogy elsősorban a praktikumra kell koncentrálnunk, ám ezt követően jöhetnek a szépítő ötletek! Pár kép a falra, egy dekoratív tányér a kulcsoknak bizonyára nem fogja a praktikus koncepciónkat felborítani, mégis valami plusz színt visz a helyiségbe!

stílusos előszoba bútor

Néhány dekoratív szoborral, vázával  könnyedén feldobhatod a helyiség hangulatát.

stílusos modern előszoba design

Modern feltűnő színekkel hatásos „belépőt” készíthetsz!

Vintage stílusú előszoba

A dekorációt elkészítheted valamilyen koncepció alapján is, mint például itt a vintage tárgyakkal megteremtett hangulat.

Képek forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/entryway/

További ötleteket a témában  itt találsz.

1 comments

Vélemény, hozzászólás?