Urban style, a városi stílus

Viszonylag új, igazi nagyvárosi stílus. Jellemzője az innovatív megoldások, a design elemek, és a nem hagyományos anyagok használata. Több formája létezik, a skála egyik pólusa a nagyvárosok előkelő belvárosi lakásai, amelynek berendezése a kozmopolita tulajdonos igényei köré szerveződik. A másik pólus az ipari körzetek loft lakásai (átalakított gyár vagy raktár épületek), amelyekben keverednek az indusztriális jellemzők, a modern kor jellemzőivel.

Urban Interior Design

A városi luxus kozmopolitáknak…

Urban Loft Design Interior

Indusztriális jelleg, Loft Design.

Képek forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/urban-style/

A városi környezet és a lakók igényei sokszor szülnek innovatív megoldásokat, ezért az Urban stílustól nem idegen a formabontó megoldások. Formavilága alapvetően modern. Gyakran az ilyen stílusú lakások egybenyitott térrel rendelkeznek, multifunkcionális helyiségek jellemzik, sokszor kapcsolódik össze a munka- és az élettér. Berendezése szellős elrendezésű, igazán funkcionalista, csak a legszükségesebbek vannak jelen az élettérben. A nagyvárosi életformához hozzátartozik, hogy nem szükséges „raktározni”, hiszen ha valami elfogy, be tudjuk szerezni azonnal, és a tudást sem könyvekben, hanem E-Book-on tároljuk…

Urban stílus

Az egybe nyíló terek berendezése szellős, a funkcióra koncentrál.

Urban Loft Design

Multifunkcionális terek, munka és élettér összekapcsolódik.

Képek forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/urban-style/

Színvilága kontrasztos, fehér, fekete, szürke, élénk színekkel párosítva. Az anyagok, burkolatok között sokszor jelenik meg a beton, és a tégla.

Urban színpaletta

Szín palettája a trendi színekre épül, fehér-fekete-szürke kiegészítve élénk árnyalatokkal.

Kép forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/urban-style/

A stílus textilekből és dekorációból is csak a legszükségesebbeket használja, az ablakok „kötelezően csupaszak”. A dekoráció minimális, néhány festmény vagy grafika a falon, különleges dísztárgyak, ipari elemek a térben.

Urban dekoráció, urban decoration

A látvány hatásos, a tér kényelmesen funkcionális.

 Kép forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/urban-style/

 

 

Vélemény, hozzászólás?