10 Stílusos előszoba

Az előszoba legyen praktikus, férjen el minden, legyen sok tároló felület, és mutassa legszebb arcát a belépő vendégeknek.  Sokféle igény egy általában nem túl hangsúlyos helyiségtől. Ebben a bejegyzésben olyan előszobákat mutatok be, amelyekben elsősorban a design, a megjelenés kap főszerepet, töltekezz hát inspirációval és ötletekkel, aztán hajrá, valósítsd meg saját magad igényeire szabva!

stílusos előszoba design

A tökéletesen megkomponált tér, a klasszikus előszoba berendezés

Kép forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/entryway/

Ha a különleges hangulatok, stílusok kedvelője vagy, ajánlom figyelmedbe a nagyvárosi loft hangulat megvalósítását. (A stílusról itt olvashatsz bővebben!) A dekoráció kellékeit költséghatékonyan beszerezheted a bolhapiacokon, lehetnek bohém, egészen meghökkentő darabok is. A berendezésnél válassz egy hangsúlyos darabot (itt pl. fogas, vagy a szöveg a falon) és ezt állítsd a középpontba! A falak fehér színt, vagy tégla burkolatot kapjanak, a világítást pedig megoldhatod pl. ilyen eredeti módon is, mint a képen, egy reflektorral.

Nagyvárosi loft hangulat

Kép forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/entryway/

Az egyszerűség és funkcionalizmus jellemzi a skandináv stílust. Ha ebben gondolkodsz, csak néhány praktikus bútordarabot kell választanod, hogy a tér megőrizze szellősségét. A helyiség egyedi hangulatát pedig a fekete és fehér szín kontrasztjával, és néhány hamisítatlan skandináv tárggyal tudod elérni. (Ikea)

Skandináv stílusban

Kép forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/entryway/

 A régmúlt tárgyai szintén nagyon közkedveltek mostanában, ha lenyűgöz a régi tárgyakból sugárzó hangulat, szeretsz saját kezűleg előállítani tárgyakat, akkor Neked való egy Vintage stílusú előszoba. A falra könnyedén készíthetsz régi fotókból, reprókból egy dekoratív kollázst. Egy keskeny konzol asztalra pedig készíts V alakban dekorációt. (V alak: a két szélén helyezkednek el a legmagasabb dísztárgyak, majd magasságban csökkenve egészen a dekorált felület közepéig, ide kerül a legalacsonyabb.) A falszín legyen semleges hatású, hiszen a dekorációt szeretnénk hangsúlyozni. Garantált hatás!

Közkedvelt hangulat a Vintage

Kép forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/entryway/

Szintén trendi az ipari, indusztriális hangulat. Ennek a stílusnak a hangulatát a kiegészítők adják meg. Keress olyan tárgyakat, amelyeket valaha valamilyen ipari gyártás során használtak (alapanyaga vas, acél, kopottas fa), ezeket helyezd el egy konzol asztalra, vagy egy cipős szekrény tetejére. Fekete fehér fotók mehetnek a falra, a lámpa legyen hangsúlyos, nagy méretű. Mindenképp a mostanság sok helyen kapható ipari jellegű lámpát/kat válassz.

Trendi indusztriál stílusú előszoba

Előszoba trendi ipari, indusztriális stílusban berendezve.

Kép forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/entryway/

Ha a lakás többi része modern stílusban van berendezve, akkor az előszobának is ebben a stílusban kell fogadnia a vendégeket. A modern bútorokat könnyen lehet dekorálni, fő szabály, hogy ne zsúfoljuk tele. Egy-két érdekes alakú váza, gyertyatartó, egy absztrakt kép a falra és már készen is vagy.

modern előszoba design

A modern olasz design úgy tűnik nem megy ki a divatból.

Kép forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/entryway/

Aki kedveli az egzotikus kiegészítőket, annak érdekes lehet a következő előszoba. A bútorok modern darabok, bár stílusban különbözőek, az eklektika jegyében a különböző stílusjegyeket a trópusi kiegészítők hozzák összhangba. A falak visszafogott, semleges színűek, így a dekoráció darabjai kiemelt szerepet kapnak. Ha kedveled az egzotikus helyekről származó tárgyakat, bátran belevághatsz egy ilyen hangulat megvalósításába! (Egzotikus hangulatok kialakításáról itt olvashatsz bővebben.) A hatalmas fotó a falon, a szőnyeg elhelyezése a padlón, és a többi fali dísz is mind hívogatóan hatnak a belépő számára, érdemes megfontolni ötletként…

Trópusi kiegészítőkkel kialakított eklektikus előszoba.

Kép forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/entryway/

Szereted a klasszikus megjelenést,  és a modern designt is? Íme egy jó példa, hogyan lehet ötvözni a kettőt. A klasszikus ülőbútor kaphat egy modern kárpitot, a klasszikus konzol asztalra pedig készíts kortárs design dekorációt. A kontraszt mindig jól működik a hangulat teremtésben!

klasszikus lakberendezési elemek az előszobában

Klasszikus és modern lakberendezési elemek az előszobában

Kép forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/entryway/

Ha szereted a vagány mintákat, íme egy lehetőség, ahol kipróbálhatod magadat. Gyönyörű tapétákat lehet kapni, ám a választásnál vegyél számításba néhány szabályt: ha kicsi és sötét a helyiség kerüld a sötét színeket és a nagy mintákat, illetve ha a tapéta hangsúlyos, akkor a bútorok, kiegészítők színei semlegesek, formái pedig egyszerűek legyenek!

hangsúlyos tapéta előszobába

A hangsúlyos tapéta előtt jól mutatnak az egyszerű, elegáns bútorok.

Kép forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/entryway/

Végül a retró jegyében. Szintén kedvelt stílus, és a viszonylag könnyedén megvalósítható hangulatok közé tartozik. Elegendő egy a 60-70 es évekből származó komód, fogas, és lámpa, amellyel az alapvető hangulat megteremthető. Ha ezen felül vágysz még néhány kiegészítőre, ezeket is könnyen beszerezheted, akár a bolha piacról, vagy retró boltokból, sőt az internetről is.

retro előszoba

Előszoba retro stílusban

Kép forrása: https://hu.pinterest.com/katajancs/entryway/

 További tippeket az előszoba berendezéséhez itt találsz: https://www.lakbertanoda.hu/tokeletes-elso-benyomas-eloszoba-berendezes/

Képeket, ötleteket pedig itt: https://hu.pinterest.com/katajancs/entryway/

Jó böngészést és jó munkát a megvalósításhoz! 🙂

Vélemény, hozzászólás?